10 Tracks 10 tracks Timpaan muziek

Published on februari 3rd, 2017 | by Redactie Timpaan Muziek

0

10 Tracks: Bryan Adams

Bryan Adams’ album met de meeste impact is zonder enige twijfel Reckless (1984). De Canadees heeft veel grote internationale hits gehad en schreef een aantal songs voor verschillende soundtracks. De 10 tracks die je niet mag missen zijn volgens onze redactie de volgende.

10. Into the fire (1987)

Into the fire komt van het gelijknamige album uit 1987. Van Into the fire bestaan verschillende uitvoeringen. De reguliere uitvoering is een uptempo rocknummer. Op de cd Live! Live! Live! staat een indrukwekkende akoestische opname uit Tokyo, deze is voor de cd aan de integrale opnames van het festivaloptreden uit Werchter toegevoegd.

9. Roomservice (2005)

 

In Roomservice vertelt Bryan Adams over zijn leven tijdens een tour. Tijdens de gelijknamige tournee begon hij zijn shows met de album-versie van Roomservice en sloot hij het concert solo af met reprise in de vorm van de akoestische versie.

8. All for love (1993)

 

Voor de soundtrack van The three musketeers schreef Bryan Adams samen met Sting en Rod Steward All for love. De samenwerking tussen de drie wereldsterren geeft een mooie dynamiek in de samenzang die aansluit bij de samenwerking van de drie musketiers uit de film. De voorgaande single Please forgive me en de opvolgende single Have you ever really loved a woman waren ook grote hits. Het begin van de jaren 90 was een erg succesvolle periode voor Bryan Adams.

7. Brand new day (2015)

Een recht-toe-recht-aan rocksong. In 2015 gaat Bryan Adams terug naar de basis en neemt een album zonder opsmuk op. Dat is Bryan Adams op zijn best.

6. It’s only love (1985)

Tina Turner deed ‘something else’ met een jongen uit Canada. Dit duet stond op Adams’ album Reckless en verscheen ook op Tina Turner’s Live in Europe.

 

5. Heaven (1985)

 

Alweer een track van Reckless. De eerste ballad waarmee Bryan Adams de wereld veroverde. Verrassend genoeg was dit geen grote hit in de tijd dat het uitkwam, want Heaven bleef in de tipparade steken. Dit nummer groeide daarna wel uit tot een van de klassiekers van Bryan Adams en is door vele artiesten gecoverd.

4. When you’re gone (1998)

 

Bryan Adams zingt dit duet met één van de Spice Girls, Mel C. When you’re gone is geen traditioneel sterren-duet. De zanger en zangeres wisselen elkaar namelijk niet af, maar zingen het nummer helemaal als duo samen. Tijdens concerten nodigt Bryan Adams een meisje uit het publiek uit om dit met hem samen te zingen.

3. Summer of ’69 (1985)

Ook dit is een track van Reckless. In Nederland de grootste hit van dat album met een notering op de vierde plaats van de Top 40. Een song over zomer, verliefdheid, de eerste gitaar en het bandje. Het echte onderwerp is nog altijd in mist gehuld. Volgens medeschrijver Jim Vallance gaat het gewoon over de zomer van dat jaar. Het getal 69 zou naar over seksuele positie gaan. Bryan Adams is er nog nooit duidelijk over geweest.

2. (everything I do) I do it for you (1991)

 

Dit nummer van de soundtrack van de film Robin Hood (1991) stond wereldwijd op nummer 1. Het is de eerste en allergrootste hit van Bryan Adams. 21 weken genoteerd in de Top 40 en met als hoogste positie nummer 1. Voor Bryan Adams was dit de grote commerciële doorbraak.

1. Run to you (1984)

Run to you is de eerste single van Bryan Adams die de hitparade in Nederland haalde. Het nummer bereikte als hoogste positie nr.14 en bleef 8 weken genoteerd.

 

 

 


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑