Column column

Published on november 2nd, 2018 | by Freddy Blommers

0

COLUMN: Met muziek en kinderen in de auto

Het is altijd prettig om in de auto muziek op te hebben staan, maar met kinderen is de keuze altijd wat lastiger. Wat vinden zij wel en wat niet prettige muziek om bij auto te rijden? Gelukkig zijn wij de K3 en kinderliedjestijd voorbij en beginnen onze kinderen een muzieksmaak te ontwikkelen. Soms vinden ze goede muziek leuk, soms ook wat minder goede.

Als we samen luisteren probeer ik altijd een mix te vinden tussen wat we allemaal leuk vinden. Dat betekent in ons geval gelukkig niet dat dan de scherpe randjes overal af gaan en er alleen middelmaat gedraaid wordt. Integendeel zou ik bijna zeggen. Het zwerft bij ons vrij tussen Steady as she goes van The Raconteurs, Preasure off van Duran Duran, Kom van dat dak af van Peter Koelewijn, Sorry not sorry van Demi Lovato, Running with the wild things van Against the Current en de Nederlandstalige liedjes van Nick & Simon en Marco Borsato. Op dit moment zijn Michael Jackson en Abba erg populair. Lekker divers dus.

In de zomervakantie naar Frankrijk had ik toepasselijk een Franstalige cd gemaakt. Ik heb onze vier kinderen zelden zo uit hun bol zien gaan van een liedje als de eerste keer dat Ca plane pour moi van Plastic Bertrand voorbij kwam. De tekst die ze meezongen was niet helemaal correct, maar het effect was er niet minder om. Dan gaan de kilometers gevoelsmatig toch wat sneller. Een ander hoogtepunt was die reis Ik ga naar Frankrijk van de Amazing Stroopwafels, die tekst vonden ze erg grappig.

Iets meezingbaars of iets grappigs in liedjes helpt voor kinderen om muziek leuk te vinden. Herhaling in liedjes of een do-do-do, la-la-la stukje erin ‘et voila’. En eenmaal aan een sounds gewend geraakt, willen ze er meestal wel meer van horen. Ik zal dat ene nummer van The Police toch ook eens in de auto draaien…

Tsja en als ik alleen in de auto zit? Dan is het heerlijk om U2 of Arctic Monkeys op te hebben.

 


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑