Klassieke Muziek

Published on maart 29th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Acteur Frank Lammers regisseert het leven met het Alma Quartet en filmklassiekers

De laatste TRACKS editie van het seizoen in Het Concertgebouw is een aaneenschakeling van de mooiste werken die voor het strijkkwartet zijn geschreven van componisten als Mozart, Glass en Beethoven. De meeslepende muziek wordt verweven met beeldfragmenten en filmklassiekers zoals Le Ballon Rouge. Ook wordt er geflirt met maatschappelijke onderwerpen zoals de klimaatproblematiek en de vluchtelingenkwestie.

Het Amsterdamse Alma Quartet speelt vrijdag 29 maart de score van hun leven. Een greep uit hun successen: de vorig jaar gewonnen Preis der Deutschen Schallplattenkritik voor hun debuutalbum, de vele internationale journalisten die niet uitgeapplaudisseerd raken voor het spel van deze jonge mannen. Het Alma Quartet is echter uiterst bescheiden gebleven. Ze zien hun muziek als een eindeloze reis door een wereld vol inspiratie.

Acteur en regisseur Frank Lammers werkt in dit unieke programma samen met het Alma Quartet om beelden, verhalen en muziek aaneen te smeden tot een onvergetelijke TRACKS.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑