Klassieke Muziek

Published on januari 25th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Amsterdam Sinfonietta speelt twee premières en Tsjaikovski’s Souvenir de Florence

Van 13 tot 19 februari reizen Amsterdam Sinfonietta en Ray Chen door het land met een Italiaans getint programma. Na de pauze klinkt het beroemde Souvenir de Florence, door Tsjaikovski geschreven met de Toscaanse hoofdstad als inspiratie. Ook spelen we de virtuoze Duivelstrillersonate van Tartini, met de jonge publiekslieveling Ray Chen op viool solo. Chen soleert ook in Stravinsky’s Suite Italienne, in een nieuwe bewerking voor viool en strijkorkest.

Het arrangement wordt gemaakt door Adrian Williams, in opdracht van Amsterdam Sinfonietta en met speciale goedkeuring van de erven van Stravinsky. Van deze componist, met wie we al vaker samenwerkten, speelt het orkest tevens de wereldpremière van zijn nieuwe Concerto in One Movement.

Amsterdam Sinfonietta wordt tijdens de tournee uitgebreid met masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam, die het jaarlijkse talentontwikkelingstraject van het ensemble volgen. Artistiek leider Candida Thompson: “Wij hebben in onze dertig jaar zo veel geleerd door – en over – onze werkwijze [zonder dirigent]; het is heel belangrijk dat dat doorgegeven wordt aan de volgende generatie.” De studenten worden gecoacht tijdens de repetities en spelen mee met alle concerten. In Groningen wordt tevens samengewerkt met het Haydn Jeugd Strijkorkest, dat een masterclass van onze musici ontvangt en in De Oosterpoort meespeelt in de Suite nr. 3 van Respighi.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑