Klassieke Muziek Koninklijk Concertgebouw Orkest

Published on oktober 9th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

De zeven hoofdzonden door Wende en het Koninklijk Concertgebouworkest

Satirisch Horizon-concert met Weills Die sieben Todsünden en Sjostakovitsj’ suite uit De neus

Op donderdag 18 oktober voert het Koninklijk Concertgebouworkest Die sieben Todsünden van Weill en Brecht uit binnen de grensverleggende serie Horizon. Zangeres Wende vertolkt in het ‘gezongen ballet’ de twee hoofdrollen: Anna I en Anna II. Vocaal ensemble Frommermann is ‘de Familie’, die de tocht van de Anna’s langs zeven Amerikaanse steden al zingend becommentarieert. De mise en espace is van Marcus Azzini naar een concept van Wende en Dennis Vanderbroeck.

Sjostakovitsj en première Al-Zand

Het satirische Horizon-concert met als thema De zeven hoofdzonden staat onder leiding van Cristian Măcelaru. Naast Die sieben Todsünden klinken de Nederlandse première van Karim Al-Zands Lamentation on the Disasters of War en de deels gezongen suite uit Sjostakovitsj’ absurdistische opera De neus, waarin bariton Martin Winkler en Frommermann-tenor Jan-Willem Schaafsma soleren.

Zowel Die sieben Todsünden als de suite uit De neus staat voor het eerst bij het Koninklijk Concertgebouworkest op de lessenaar.

Late Night

Direct na afloop van het concert is iedereen welkom tijdens de Entrée Late Night, georganiseerd door jongerenvereniging Entrée, in de entreehal en de Museumfoyer, met medewerking van Brendan Jan Walsh van Classical Music Rave en VJ Vish. Om ongeveer 22.30 uur geven blazers en slagwerkers van het Concertgebouworkest een miniconcert in de Koorzaal met muziek van Erwin Schulhoff.

Inleiding en Meet the Artists op vrijdag

Op vrijdag 19 oktober wordt het programma uitgevoerd binnen de serie A, voorafgegaan door een inleiding van musicoloog Bart Hermans. na afloop van het concert op vrijdag spreekt artistiek directeur Joel Ethan Fried in de Spiegelzaal met Wende, dirigent Cristian Măcelaru en een orkestmusicus.

Horizon

Het Koninklijk Concertgebouworkest biedt ieder seizoen drie concerten in de serie Horizon: avontuurlijke concerten rondom een actueel thema met altijd een grensverleggende presentatie en de afsluitende Entrée Late Night. De volgende Horizon-concerten zijn Barcelona en Amsterdam 1919 (17 januari 2019), een programma met beeldprojectie dat aansluit op de tentoonstelling rond Antoni Gaudí in Architectuur Museum Het Schip, en Dood in Venetië, een muzikale theatervoorstelling in Carré in samenwerking met ITA (Internationaal Theater Amsterdam).

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑