Klassieke Muziek Koninklijk Concertgebouw Orkest

Published on november 27th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Pierre-Laurent Aimard artist in residence bij Koninklijk Concertgebouworkest

Pianist Pierre-Laurent Aimard is dit seizoen artist in residence van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn residency gaat van start op 6 en 7 december in Het Concertgebouw en 8 december in BOZAR, Brussel. De veelzijdige Franse pianist treedt op deze data met het orkest onder leiding van Daniel Harding op in het Pianoconcert van Dvořák. In plaats van de later door Vilém Kurz bewerkte versie die doorgaans wordt uitgevoerd, staat de oorspronkelijke versie op de lessenaars.

Blauwbaards burcht

Na de pauze voert het Concertgebouworkest Bartóks opera Hertog Blauwbaards burcht uit in een concertante versie, met drie vocale solisten: sopraan Elena Zhidkova, bas Gábor Bretz en spreker Örs Kisfaludy.

Vervolg residency Pierre-Laurent Aimard

Op 9 december geeft Pierre-Laurent Aimard met orkestleden een kamermuziekconcert in de serie Close-up. Dit concert vindt plaats in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Op het programma staan À Huit van Françaix, het Concertino van Janácek, Hommage à Schumann van Kurtág en het Pianokwintet van Schumann zelf.

In januari en februari komt

terug voor uitvoeringen met het Concertgebouworkest van Beethovens Vijfde pianoconcert in Amsterdam en op tournee naar de Verenigde Staten. In juni 2019 vervolgt de pianist zijn residency met Birtwistle’s Responses en opnieuw kamermuziek.

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑