Klassieke Muziek

Published on maart 20th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Seizoen Oude Muziek 2019/2020 bekend

Het Seizoen Oude Muziek staat voor de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door lokale en internationale topmusici en -ensembles op meer dan 35 bijzondere locaties in heel Nederland. Naast internationale grootheden zoals Nuria Rial, Damien Guillon en Marco Mencoboni is er dit seizoen opnieuw volop ruimte voor Nederlandse musici en ensembles, zoals Cappella Amsterdam, Le Nuove Musiche, Ton Koopman, De Nederlandse Bachvereniging en Eva Saladin.

Het Seizoen Oude Muziek haalt internationaal gerenommeerde musici naar Nederland. Zo duikt de Spaanse sopraan Nuria Rial met Accademia del Piacere in het barokrepertoire uit haar thuisland en zingt de contratenor Damien Guillon met zijn ensemble Le Banquet Céleste liederen van Philipp Heinrich Erlebach. Capella de la Torre staat stil bij het 500ste sterfjaar van Leonardo da Vinci en Ton Koopman verkent de virtuoze orgelmuziek van Buxtehude. Les Corps Éloquents opent het seizoen met barokdans op Telemanns twaalf solofantasieën voor blokfluit.

Er is volop ruimte voor jong talent: met drie eerste prijzen van het Internationaal Van Wassenaer Concours 2018 op zak schetst The Beggar’s Ensemble de muzikale scene van achttiende-eeuws Londen. Het jonge, Poolse Ensemble Peregrina portretteert de middeleeuwse non en Duo Serenissima brengt Engelse luitliederen. Ensemble Agamemnon speelt tijdens zijn kerstconcert de mooiste vroegbarokke pastorales van Monteverdi, Schütz en Fux.

Minifestivals

Het jaarlijkse minifestival rond één barokcomponist, dit jaar Claudio Monteverdi, doet naast Amsterdam en Utrecht voor het eerst ook Groningen aan. Op het programma: theorbemuziek door Fred Jacobs, madrigalen door Le Nuove Musiche van Krijn Koetsveld en Venetiaanse vioolsonates door het Nederlandse supertalent Eva Saladin. Marco Mencoboni en Cantar Lontano besluiten de MonteverdiDag met een vesper samengesteld uit Monteverdi’s muzikale testament, de Selva morale e spirituale. Ook latere muziek komt aan bod: de tweede editie van het minifestival Klavieren in Zutphen is gewijd aan Johannes Brahms.

Met de aankondiging van het Seizoen Oude Muziek 2018/2019 start ook de kaartverkoop. Meer informatie over de concerten en de kaartverkoop is te vinden op oudemuziek.nl.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑