Adam Lambert – High drama

Sinds Adam Lambert in 2009 American Idols won is zijn ster snel gerezen. Het toeren met Queen droeg daar veel aan bij. Nu is er eindelijk zijn vijfde soloalbum als opvolger van The original high (2015). High drama is een relatief kort album vol met covers.

Ordinary world (Duran Duran), I can’t stand the rain (Tina Turner) en Do you really want to hurt me (Culture Club) zijn opvallende keuzes. vanaf opener Holding out for a hero (Bonnie Tyler) laat Adam Lambert wederom horen dat hij dramatiek brengt in de verschillende nummers. De ene keer klinkt zijn stem hysterisch en de andere keer zijdezacht. Het bereik van zijn stem is groot en dat laat hij duidelijk horen. Hij weet de nummers door de uitvoeringen zijn eigen accenten mee te geven.

Voor de liefhebber van covers die op een hoog niveau gezongen worden is dit album een must.De elf nummers worden op zeer hoog niveau uitgevoerd. Voor iedereen die graag nieuwe muziek ontdekt is het wat saai. Vakmanschap (niet alleen van de zanger) blijkt uit alle tracks. Bewondering kun je zeker hebben voor de magnifieke uitvoeringen. Wat mist is de echte verrassing.