Aiden & The Wild – Revelation never came

Het debuut album van Aiden & The Wild is opnieuw uitgebracht. Revelation never came krijgt een herkansing. Na de oorspronkelijke release van het album speelde Aiden & The Wild slechts één liveshow en vervolgens ging het land in lockdown.

Aiden (Diederik van den Brandt) heeft het album zelf geproduceerd. De nummers neigen naar folk(rock) met invloeden van country. Invloeden van Bon Iver en Connor Oberst (Bright Eyes) zijn te herkennen in de nummers. The whip is een van de hoogtepunten op het album. Dit duet met Merel Sophie valt op. De stem van Merel Sophie voegt extra dynamiek en een rijkere sound toe aan de zanglijnen en dat werkt erg prettig. De tien studio-tracks luisteren prettig weg, maar vallen niet echt op.

De toevoeging op dit album zijn vier live-tracks. Aiden & The Wild laten hier horen dat ze ook live de sound van het debuutalbum waar kunnen maken. tegelijkertijd is te horen dat de nummers nog niet een echte ontwikkeling hebben doorgemaakt, zoals je bij vaak gespeelde live tracks vaak wel hoort.