Away With Birds – Away with birds

Het titelloze debuutalbum van Away with Birds is de eerste muzikale samenwerking van de broers John en Pat Carrie. De nummers die ze brengen gaan terug naar hun roots, folk muziek en Americana.

De sobere uitvoeringen van de elf liedjes klinken rauw, ze schuren en hebben veel rafelrandjes. Dat het album in één take live is opgenomen is duidelijk te horen. Het komt de spontaniteit ten goede, maar niet de kwaliteit van het album. Hoogtepunten op het album zijn Jaded, Away with birds, Finger food en Shed song. De laatste klinkt opvallend helder ten opzichte van de andere tracks. Het is jammer dat de andere nummers deze helderheid niet hebben.

Helaas zijn de tracks inwisselbaar voor elkaar. De eenvormige uitvoering geeft weinig spanning en zorgt ervoor dat je niet op het puntje van je stoel zit om te luisteren. Dat is jammer, want daardoor zou het slotnummer zomaar aan je aandacht kunnen ontsnappen. Shed song klinkt desolaat en de gitaarklanken gaan door merg en been. Hier raken de broers de juiste snaar en laten ze gelijk het grote potentieel horen dat in hun muziek zit.

Rauw talent genoeg op dit album. Nu de stap zetten naar echte kwaliteit, zodat het volgende album wel raak is.

Eindoordeel: 5,5