Banty Holler – Wired for sound

Banty Holler is puur op zijn EP Wired for sound. De producer zette een aantal microfoons open, startte de opnames en nam de tracks in één take live op. Het resultaat is verbluffend.

De titel van het album verwijst naar personen die een microfoon dragen om iemand in het geheim op te nemen. De opname methode lijkt daar ook wel een beetje op. Een eerlijk onverbloemd inzicht in een muzikant die zijn nummers in de meest rechtstreekse manier opneemt.

De zes korte nummers maken indruk. De pure uitvoering versterkt het verhaal achter deze Honky Tonk Americana. De elektrische gitaar geeft een volle begeleiding, die urgent klinkt. Geen kampvuurliedjes met akoestische gitaar, maar indringende songs.

Understand your man, Loretta, Wayfarin’man, Hopson’s en Dishwasher’s dream klinken als authentieke songs. De stem van Banty Holler maakt de sound diep en rijk. In de Dishwasher’s dream klinkt Banty Holler als een jonge Bob Dylan, zowel in stemgeluid als in frasering. Afsluiter Good Golly Miss Molly is een cover die de EP afrond met een rock ‘n’ roll gevoel.

Prima EP van Banty Holler, jammer dat het slechts een korte EP is en geen lang volwaaardig album, want van deze muziek wil je na dit voorproefje zeker veel meer horen.

Eindoordeel: 9,0