Beachdog – Beachdog

Het debuut van Beachdog knalt de speakers uit. Energiek, hard, snoeihard en heerlijk rockend worden de songs in sneltreinvaart gepresenteerd. Zanger Davind Achter De Molen (bekend van John Coffey) bewijst dat hij een vette rockstem heeft en uitstekend invulling geeft aan de punk en hardcore die de band speelt.

In Swords up in the air en Dog valt het op hoe gedreven gitarist Ruben Lisman de aanstekelijke riffs uit de snaren weet te jagen. Krachtig brengen zij de melodische lijnen aan en knallen ze over de drums (Mex van Gestel) en bas (Vincent Kuijpers) heen. De ritmesectie staat overigens als een huis. In Milk is de start van de klassieke gitaarsolo een rustpunt in het nummer om tot orgastische uitbarsting te komen. Beachdog staat als een huis en doet bij vlagen denken aan Foo Fighters.

In The patient zitten delen die sterk aan een hardere versie van The Pixies doen denken. Ook hier is het gitaargeweld prominent aanwezig. Net als in Fight evel, read books en Beggar laat de band in deze drie songs horen meer dynamiek in huis te hebben, zonder dat ze vergeten toch tegelijkertijd keihard door de geluidsbarrière heen te gaan. De afwisseling in deze nummers is veelbelovend.

Crawl in pieces neigt tot meebrullen. Het afsluitende Good morning galmt zoals Inhaler dat op hun debuut doen. Het titelloze debuut van Beachdog is een keiharde rockplaat waarmee de heren ongetwijfeld indruk zullen gaan maken in het live-circuit en op de festivals. Kort krachtig denderen de tien nummers over je heen. Wat een plaat!!!