Bloxx – Lie out loud

Het Engelse Bloxx levert met Lie out loud haar debuutalbum op.

Lie out loud is een vrolijk en aanstekelijk openingsnummer. Meezingen en meedansen is met deze muziek noodzakelijk en onontkoombaar. Bloxx is een kruising tussen pak hem beet Katty Perry, Tame Impala, The Killers en Fleet Foxes. Aanstekelijke riffjes, een lekkere beat, erg dansbaar en meezingbare nummers. Bloxx start het album vol bewijsdrang en urgentie. Het album staat vol nummers die single-waardig zijn en zo op de radio gedraaid kunnen worden.

Echter zijn de tracks niet alleen maar rechttoe rechtaan, Bloxx weet met het veranderen van inkleuring van de muziek de nodige afwisseling te bewerkstelligen. In Off my mind wordt halverwege gas terug genomen. Thinking about yourself start met een veel kaler geïnstrumenteerd deel. 5.000 miles klinkt als een zeer volwassen track met een intro waarin gitaar en drums de boventoon voeren en deze twee in het couplet niet zo prominent terugkeren.

Het ingetogener Changes lijkt gevoeliger bedoeld, maar spat nog steeds uit de boxen. It won’t work out is al bij de eerste luisterbeurt een meezinger. Aan het einde van het album komt Bloxx met het als kampvuur klassieker ingezette What you needed. Deze track laat de band in zijn meest pure vorm horen. Uitsmijter Swimming heeft weer een melodieus refrein compleet met een o-oo-o-ooh koortje. Bloxx is klaar om het clubcircuit plat te spelen met hun uitbundige energieke liedjes.

Bloxx is het indie-bandje dat je gehoord moet hebben.

Eindoordeel: 9,0