Blue Crimes – I’m afraid we became one

Blue Crime bestaat uit Alexandra Duvekot, Dennis Duijnhouwer, Jochem Baelus en Lucy Kruger. De band toerde al door Zuid-Afrika en op het Meltdown Festival op uitnodiging van Robert Smith (The Cure). I’m afraid we became one is het debuutalbum van de band.

Een zwaar geluid met galm geeft een gruizige klank van de band. Met stuwende riffjes, opdrijvende bas en een lekker tempo is het titelnummer I’m afraid al gelijk een lekkere binnenkomer. Rake klappen worden er uitgedeeld in het bonkige einde. Het tweede nummer Ufo pakt zonder te dralen ook gelijk door. Het bandgeluid is een soort vermenging van The Cure en The White Stripes en laat zich vergelijken met BlackboxRed.

in Spider wordt er wat gas teruggenomen. Een traag intro geeft een bedwelmend zingende Alexandra nog meer ruimte om boven de muziek uit te dromen. Take death start met een langgerekt crescendo van gitaarnoise. Verleidelijk is het om de volumeknop open te draaien, maar dat blijkt later niet geheel verstandig te zijn. Na anderhalve minuut barst het nummer los.

In Walk me home laat de band horen mooie atmosferische geluiden te kunnen maken. Absent nation en Manimal klinken meer als een gruizige en puntige rocksong. Trigger en Fenrir laten de onvolwaardelijke drang tot zware druistige muziek horen. Ancient engine en Rodeo sluiten het album af.

Een uitstekend debuut van een eigenzinnige band.

Eindoordeel: 9,0