Bruce Springsteen – Letter to you

Bruce Springsteen heeft een nieuw album uit: Letter to you. Opvallend is dat dit een album is met The E-Street band, maar dat deze band niet genoemd wordt in de titel. Je zou op de hoes verwachten: Bruce Springsteen & the E-Street Band.

Alle facetten van Springsteen komen aan de orde. Van rustige akoestische beschouwende liedjes (One minute your gone) tot aan de massieve powerrock die zo kenmerkend is voor de E-Street Band (Letter to you). Het album is in vijf dagen opgenomen en klinkt mede daardoor eerlijk, fris en krachtig. Ondanks of misschien dankzij de tracks die niet in alle gevallen even recent zijn geschreven.

Burnin’ train is een Springsteen klassieker die in je hoofd blijft zitten. Overdadig klinkt Janey needs a shooter met een krachtige mondharmonica lijkt de track weggelopen van The River. Dit album kijkt terug op de rijke carrière van Springsteen door de duidelijke link met zijn oude werk, maar ook door de teksten die terugkijken op de vrienden die hij is verloren de afgelopen jaren (Last man standing).

De actualiteit dringt door in Rainmaker, een track die zo op The Rising had kunnen staan. Springsteen stampt deze track dor de speakers. If I was the priest is een hoogtepunt op het album.  De prettige rocker Ghosts doorbreekt de preek van Springsteen. Met het rustige, maar rijk geinstrumenteerde I’ll see you in my dreams sluit Springsteen het album af.

Springsteen klinkt ouderwets goed en geïnspireerd op dit krachtige album.

Eindoordeel: 9