Chauffeur – Chauffeur (EP)

De Emo/Post-Hardcore band Chauffeur is een tweekoppige (bas/vocalen en drums) band. Chauffeur bestaat sinds de zomer van 2018 en hebben onlangs de EP Chauffeur uitgebracht. De band heeft inmiddels ook al enige live ervaring door optredens in Tivoli, ESNS en Luxor Live.

De EP Chauffeur telt vijf nummers. De eerste tellen zijn voor de drums, dan komt er een gitaarrif bij en met de zang er als derde bij klinkt Chauffeur als een lekker rammelende band. Na een minuut is de opbouw compleet en garage-indie-rockt Chauffeur er op los. God klinkt in het refrein zwaar aangezet. Het gas dat in de coupletten teruggenomen wordt klinkt daardoor spannender.

Wardrobe is in het geheel meer ingehouden. Gelijk klinkt de muziek transparanter en toegankelijker. De uitbarsting op het einde zal het vooral live lekker doen. Thing lijkt een lang intro. Als het nummer na een minuut echt op gang is gekomen, is het einde al nabij. Jammer, want de bas stuwt hier lekker en de band heeft een goede balans gevonden.

Dat de band niet alleen hard kan spelen bewijzen ze met Flowers. In de zachtere muziek klinkt de zangstem kwetsbaar, maar juist daardoor beter en krachtiger. Afsluiter I love you begint met een lekkere bas-riff en drumbeat. Het gebrek aan de ontbrekende gitaren, toetsen en andere instrumenten stoort op deze EP niet.

Na een kwartier is de kennismaking met Chauffeur voorbij. Deze EP is een goede basis om op verder te gaan bouwen.

Eindoordeel: 7,0