Claw Boys Claw – Kite

Na de goede reeks die van Pajama day (2008), Hammer (2013) en It’s not me, the horse is not me (part 1) (2018) zetten Claw Boys Claw deze uitstekende reeks voort met Kite. Enthousiaster dan over de voorganger van Kite kunnen we niet zijn, maar Claw Boys Claw bewijst hier alweer dat ze vette en smerige rock van de beste kwaliteit neerzetten.

Kite is een afwisselend album geworden in de bekende sound van Claw Boys Claw. De bezwerende zang van Peter te Bos en de onvermurwbare en verleidelijke gitaarlijnen van John Cameron vormen de basis die ondersteund worden met de ritmes en baslijnen van Marcus Bruystens (bas) en Jeroen Kleijn (drums). Claw Boys Claw is als een goede wijn die steeds beter op dronk komt, maar tegelijkertijd houden de mannen de heerlijke eigenschappen behouden van kwajongens. Ontregelen, verrassen en zonder voorbehoud rocken.

De vier mannen kruipen onder je huid met de zestien tracks die samen Kite vormen. De stevige, psychedelische en opzwepende rockers wisselen af met kleinere intiemere liedjes. Vanaf het heldere en open klinkende The stone trembles tot aan Get wel soon grijpen Claw Boys Claw je bij de kladden. De hypnotiserende gedreven rock van Old man bones, Remember the no’s en Nightmare laten de ledenmaten automatisch bewegen. Kite en Hypno zorgen voor gespitste oren. Meeslepend klinkt het kleinere I knew it.

Het album is uit op CD en LP, waarbij de LP een toevoeging heeft ten opzichte van de CD. Op de vierde kant van het vinyl staat Re: Red letter, You’re on your own. Deze track wordt gepresenteerd als The horse part 2, waarmee een speelse verwijzing wordt gemaakt naar het vorige album. De track zelf heeft een lekkere groove en duurt officieel ruim dertien minuten. Spoiler: de fade-out eindigt in een eeuwig durende eindgroef die nog net voldoende volume heeft om de groove door te laten gaan.

Claw Boys Claw maken alweer een rockalbum om van te smullen. Gelukkig zijn ook de concertzalen weer open en kunnen we deze muziek ook live gaan beluisteren, want deze band moet je ook live gezien hebben!