Danny Guinan – Now is the time

Acht liedjes van de Ierse singersongwriter Danny Guinan vormen tezamen zijn nieuwste album Now is the time.

Danny Guinan bezingt de universele thema’s van liefde, hoop, angst en verlies. De liedjes zijn simpel, mooi en doeltreffend. De prettig beluisterbare gezongen melodische lijnen zijn het sterke wapen van Guinan. Gitaar, drums, piano, bas en violen zijn smaakvol in de arrangementen ingepast en ondersteunen de verhalende songs.

The greatest gift, Ochón, Little star en Enchantment zijn de hoogtepunten op dit album. De emotie spat er bij vlagen vanaf. Het met toenemende intensiteit herhaald gezongen ‘I don’t understand it anymore‘ uit Enchantment lijkt een universele waarheid en laat de wanhoop en het onbegrip van deze tijd erg goed horen.

Te horen is dat Guinan het in zich heeft om sterke melodische nummers te schrijven. Ook zijn stem is prettig om naar te luisteren. Misschien wel iets te prettig, want als geheel kabbelt de plaat wel wat voort. Dat is jammer, want de urgentie die uit de titel spreekt komt op die manier niet helemaal over.

Danny Guinan toont zijn vakmanschap op dit album, raakt de tijdsgeest op indringende manier en klinkt bij vlagen zeer bevlogen.