David Duchovny – Every third thought

De tijd dat David Duchovny op het televisiescherm wekelijks om “Scully!” riep ligt al lang achter ons. De voormalig X-files acteur is nieuwe wegen ingeslagen. Hij speelde in TV-series Californication en Aquarius. Via PledgeMusic heeft hij een album uitgebracht. Every third thought is de opvolger van het in 2015 verschenen Hell or highwater.

Acteurs die zingen geeft iets ongemakkelijks. Duchovny het niet onverdienstelijk, maar zijn stembereik is beperkt waardoor de vocale melodieën weinig variatie kennen. Ondanks deze beperking is Every third thought wel een leuk album, omdat de muzikale begeleiding veel goed maakt. Een prima afwisselende reeks mid-tempo rockers komt voorbij. Het is aantrekkelijk om deze nummers mee te zingen. De vergelijking met de muzikale aspiraties van Bruce Willis eind jaren 80 ligt hierbij voor de hand.

Half life en Every third thought zetten de toon van dit album neer. Degelijke rock zonder echte verrassingen. When the wistle blows rockt lekker weg met een vuig gitaargeluid en meezing refrein. The last first time kent ook een aanstekelijk refrein. De begeleiding van Colin Lee (toetsen), Pat McCusker (gitaar), Mitchell Stewart (bas) en Sebastian Modak (drums) is robuust.

Wat in het achterhoofd blijft meespelen is dat dit niet de David Duchovny is waar Bree Sharp (Beautiful Small machines) over zong in haar ‘David Duchovny, why don’t you love me‘. Een zingende acteur maakt een verdienstelijk album met mid-tempo rockers.

Eindoordeel: 7,0