Deacon Blue – Riding On The Tide Of Love

Deacon Blue kondigt het album Riding on the tide of love aan als een lockdown-album. Voorganger City Of Love was het succesvolste album in 23 jaar. Riding On The Tide Of Love is een voortzetting van City Of Love. De band ging één voor één de studio in om hun losse stukken op te nemen. “Samen, maar toch alleen” heeft het de leden allemaal bij elkaar gebracht.

Dit minialbum heeft mooie nummers, maar klinkt tegelijkertijd wel erg gepolijst. In de lockdown heeft de band flink geschaafd in de studio en daardoor blijven de nummers op het veilige en voorspelbare pad. Look up en She loved the snow zijn daardoor ballads die snel vergeten zijn. Time en It’s still early zijn ronduit nietszeggend en saai. De obligate begeleiding laat niet horen dat er enige fantasie gebruikt is.

Het leuke aan dit album zijn de uptempo nummers. Bij deze twee blijft in ieder geval een positief gevoel achter. Riding on the tide of love en Nothing changed zijn de twee leukste nummers van het album, zonder dat ze muzikaal indruk maken.

Wie weet is dit album commercieel wel een succes…

Eindoordeel: 4,0