Dennis van Aarssen – How to live

Dennis van Aarssen brak door dankzij The voice of Holland. Zijn debuut album stond nog in het teken van zijn deelname aan dat programma. De opvolger How to live is een album waarop Van Aarssen is doorgegroeid.

Dennis van Aarssen staat zelf bij veel credits genoemd. De jonge crooner schrijft mee aan zijn eigen materiaal en geeft het daarmee zijn eigen kleur. De begeleiding van een bigband past goed bij de muziek. Dit album swingt en luistert makkelijk weg. Dat is gelijk een beetje de zwakte, want echte verrassingen blijven uit. Vanaf de eerste noot is het duidelijk wat dit album brengt. Het genieten zit hier in de afwisselende sferen en instrumentatie.

Het intro van I still got it klinkt fris met de minimalistische begeleiding van gitaar en drum. Spider-man is op dit moment (met Spider-man: No way home net in de gesloten bioscopen) in tekst wel actueel. Lonely boy gaat lekker in de overdrive. De staccato blazers drijven het tempo lekker op. Raise a glass kende de bezoekers van zijn concertreeks al van de live-uitvoeringen. Valentine’s day sluit het album met een prachtige ballad af.

Dennis van Aarssen maakt muziek uit vervlogen tijden en doet dat overtuigend.