DeWolff & Dawn Brothers – Double cream

Het is niet de eerste samenwerking van DeWolff en Dawn Brothers. Op het album Next of kin (2019) van Dawn Brothers werkten beide bands al samen. Double cream wordt gepresenteerd als een gezamenlijk album van beide bands.

Veel tracks van Double cream klinken alsof ze van een oude Motown plaat afkomen. De arrangementen met speelse ritmische blazers versterken deze sound. Vanaf What kind of fool strooien beide bands met heerlijke lome aanstekelijke rifjes. Na het uptempo soulvolle openingskwartet volgt een swingende ballad, What a view. De achtergrondkoortjes mengen verleidelijk met de zang.

Thunderchild lijkt op de opening van Elvis’ Jailhouse rock. In een traditioneel bluesschema gaat dit nummer verder. Inspiratiebronnen zoals Sam Cooke lijken niet ver weg op dit in een sneltreinvaart gemaakte album. Het enthousiasme van beide bands spat tussen de groeven uit. Veertien uitstekende nummers en twee bands die elkaar de ruimte geven om invulling te geven aan deze liedejes, maakt samen een fantastisch album.