El Hula – Hide no more

Met vier tracks heeft El Hula een nieuwe EP uit genaamd Hide no more. El Hula is een project van de uit nieuw-Zeeland afkomstige Blair Jollands. De EP is geprduceerd door Gordon Raphael (The Strokes).

Na verschillende studio-lp’s en projecten, waarbij tijdens de covid pandemie songs door middel van opnamesessies op afstand beetje bij beetje werden opgebouwd, vond Blair het nu de hoogste tijd om weer iedereen tegelijkertijd in dezelfde ruimte samen te brengen. Het resultaat van deze opnames is deze EP. Het geeft de nummers op de EP ook de extra energie mee.

My home town is de opener. Het intro doet door de saxofoon denken aan Nightboat to Cairo van Madness. Een lekker in het gehoor liggend refrein maakt dat het nummer zijn eigen weg kiest. Het prijsnummer is Don’t hide no more. Het aanstekelijke pa-da-pa-pa-pa is al na de eerste luisterbeurt in je geheugen gegrift. Ook Hey Satan heeft een lekkere melodie. Het rauwe randje aan de arrangementen en de stem van Blair Jollands doen de rest. Met Nakes eyes sluit deze EP alweer af. Jammer dat dit slechts voer liedjes zijn, want dit smaakt naar meer.