Eliot Kennedy – A yacht named Sue

Bij het opzetten van dit album gingen de gedachten onmiddellijk en onwillekeurig naar Johnny Cash’ iconische A boy named Sue. Eliot Kennedy heeft zijn debuut album A yacht named Sue genoemd.

Elliot Kennedy werkte voor bekende acts zoals The Spice Girls en Gary Barlow. in de muziek die hij zelf maakt is een prettig mengsel met ingrediënten die herkenbaar zijn van Earth, Wind and Fire, Billy Ocean, Hall & Oates en Steely Dan. Het album heeft afwisselend ballads en uptempo nummers. De jazzy timing en de rijke arrangementen zijn prettig in de nummers.

De soulvolle aftrap met My destiny is glad. De goed geproduceerde nummers tonen de ervaring van Eliot Kennedy. In Fragile toont hij zijn goede timing en zijn de ‘la-la-la’ achtergrondkoortjes aanstekelijk meezingbaar. De enige cover op het album is Human (The Human League). Kennedy maakt er een soulvolle versie van. In How sweet starts the day laat hij horen dat zijn stembereik groot is. Gevoelige ballades beheert Eliot ook zoals hij laat horen in slotnummer Don’t raise me up.

Lekker licht popalbum met soulvolle zang en pakkende liedjes.

Eindoordeel: 8,0