Ella van der Woude – Solo piano

De pianoklanken van Ella van der Woude zijn samengebracht op een nieuw album, Solo piano.

De rustgevende klanken van de zorgvuldig bespeelde piano worden door onverwachte akkoordwisselingen in Bye bye little house, spannend om naar te luisteren. Dat precies dit pianostuk in het albumhoesje zit met een transcriptie wekt geen verbazing, want de opener is de meest opvallende compositie. Prélude au reveil d’une ville, Fear of sleep en Strange dreams kabbelen voort. De composities hebben een wonderlijke mengeling van de stijlen van Erik Satie, Arvo Pärt en Simeon ten Holt. Echter zijn de klanken voorspelbaar tonaal.

Met Drops laat Ella van der Woude een meer opgebouwde compositie horen, waarbij de stemming dreigender en onheilspellender is. De stemming op het album wordt somberder en de verschillende tracks op de tweede helft laten een bijna tastbare eenzaamheid horen. De klanken zijn steeds meer verstilt, zoals op Recessional duidelijk te horen is. De muziek geeft een persoonlijk gevoel mee, alsof het voor jou, de luisteraar, gespeeld en gemaakt is.

Met een soort verklankte weemoed neemt het album afscheid met Adieux. Dit album is een aanrader voor liefhebbers van instrumentale pianomuziek.

Eindoordeel: 7,0