Foo Fighters – Medicine at midnight

Het in oktober 2019 aangekondigde album van Foo Fighters Medicine at midnight is uitgebracht. Het tiende album van de band rondom Dave Grohl

In Shame shame is te horen dat de Foo Fighters een lichtere tred hebben. Veerkrachtig klinken de riffjes in Cloudspotter. De invloed van David Bowie (de Bowie uit de periode van Scary monsters, Let’s dance en Tin Machine) goed hoorbaar. Het album is niet loodzwaar zoals bij de voorgaande wel eens het geval was.

Foo Fighters heeft op dit album een evenwicht gevonden tussen de zware gitaarsound en een het gas terugnemen om liedjes goed te laten klinken. De beats, clapps en riffjes maken de liedjes gevarieerder. De achtergrondkoortjes versterken dat gevoel op dit album. Titelnummer Medicine at midnight klinkt alsof het weggelopen is van The Rolling Stones’ Undercover. Met Holding poison rockt Foo Fighters ouderwets ruig, maar met ritmische variaties.

In No son of mine beukt de bassdrum het nummer voort. Een rustige ballad beheersen de mannen ook bewijzen ze met Chasing birds. Love dies young sluit het album af in een voortjagend tempo. Medicine at midnight is snel afgelopen, want de negen nummers zijn kort en daarmee ook krachtig gehouden.

Lekker rockalbum van Foo Fighters met een lichtere en dansbaardere toon dan we gewend zijn van de band.

Einoordeel: 8,0