Great Mountain Fire – Movements

Great Mountain Fire is terug met een nieuw album: Movements. Great Mountain Fire komt uit Brussel en bestaat uit vijf jeugdvrienden. De huidige samenstelling van de band is Thomas de Hemptinee (lead vocals, toetsen, gitaar), Antoine Bonan (vocals, toetsen, gitaar), Alexis Den Doncker (vocals, bas), Tommy Onraedt (synthesizers) en Morgen Vigilante (drums en percussie).

De sound van Great Mountain Fire is erg gebaseerd op de jaren tachtig. Dit komt vooral door de klankbepalende synthesizers. De muziek is een aantrekkelijke zwoele post-disco trip met golvende gitaarsounds en een regenboog aan synthesizers. Te horen zijn de invloeden van bands als Tame Impala en The 1975. Melodietjes herhalen zich en blijven nog lang na het luisteren in je hoofd zitten.

Het uptempo Look up is een van de hoogtepunten op het album. Net als in Wait a minute komt daarin de kracht van de band naar boven. Lekkere dansbare muziek met aanstekelijk eenvoudige riffs en melodieën . Het meer duistere The way roept spanning op die Great Mountain Fire lang genoeg weet vast te houden om de ontlading een feest te laten zijn. In Waves laat de band horen ook met een minder vette sound goed uit de verf te komen. De spacy geluiden leiden soms wat af van de muziek, zoals in What you want me to be.

Een leuk poppy album met een jaren tachtig feel en veel oorwurmen.

Eindoordeel: 7,5