Iamthemorning – The bell

Iamthemorning is een Russisch kamerpopduo bestaande uit zangeres Marjana Semkina en pianist Gleb Kolyadin. De muziek die ze maken is te omschrijven als Progresive Rock. The Bell is het vijfde album van het duo.

De dromerige engelachtige zang van Marjana Semkina zweeft door de tien nummers heen. In opener Freak show gaan alle registers open. Met wisselingen in tempo, dynamiek en stemming blijft de muziek meer dan zeven minuten lang boeien. De virtuoze pianotechniek van Gleb Kolyadin is als begeleiding op maar om de dramatiek te benadrukken. In het iets langere Salute wordt toegewerkt naar een climax, waarbij elektrische gitaar tot in extase soleert. In het afsluitende The bell wordt de rust hervonden en wordt deze krachttoer beheerst afgesloten.

Het duo heeft niet ieder nummer zo lang uitgesponnen. Sleeping beauty, Blue sea, Black and blue, Six feet, Ghost of a story, Song of psyche en Lilies zijn kortere songs, die wel weer de emotionele lading hebben die je kan verwachten van dit duo. Echte uitschieters zitten er niet tussen. Alle nummers zijn zorgvuldig opgebouwd en fijnzinnig uitgevoerd.

Iamthemorning laat de luisteraar genieten van popmuziek met een sterke emotionele lading.

Eindoordeel: 9,0