Inf & Niceandfuzzy – Book of travels

De twee Utrechtse producers Inf en Niceandfuzzy hebben samen een album genaamd ‘Book Of Travels’ uitgebracht. Het album is gemaakt tijdens de lockdown, in hun thuisstudio’s in Utrecht.

De nummers op dit album zijn erg kort. Slechts twee klokken boven de drie minuten, Unpaved roads en Wanderlust. De twaalf nummers beluisteren als een amuse, maar zijn het hoofdgerecht. De gebruikte klankkleuren zijn mooi en waaieren uit. De beats zijn rustig en de melodieën liggen makkelijk in het gehoor. Het vakmanschap van beide heren is duidelijk te horen in het eindresultaat.

De korte fragmenten hebben ieder een eigen sfeer. Jammer dat wanneer de tracks op gang zijn het einde er alweer is. Expand horizons en Perpetual motion klinken daarbij het meest spannend. De eerste door de fijne baslijn, de tweede door het tokkelende gitaarspel. Beginning is in potentie een interessante track, maar helaas ontbreekt de doorwerking in een langer thema en stop het al na iets meer dan een minuut. Lekker is de trompetsolo in het jazzy Travel companions.

In potentie een goed album, maar helaas blijft het steken in voorproefjes van wat het geheel had kunnen worden.

Eindoordeel: 6,5