Inhaler – Cuts and bruises

Het tweede album van Inhaler ligt in de winkels. Cuts and bruises is de opvolger van debuutalbum It won’t be always be like this.

Met Just to keep you satisfied start het album niet overtuigend. Waar zijn de speelse riffjes en de frisheid van het debuut? Het geluid klinkt vol en de scherpe kantjes ontbreken. Ook Love will get you there heeft moeite om het niveau van het debuut te halen. De verrassende hooks en in het oor blijvende hangende melodieën zijn verdwenen en een voldaan rockgeluid is in de plaats gekomen. Pas bij These are the days komen de jonge honden niet meer over als rocksterren op leeftijd.

Veel o-o-o-ohhhh en a-a-a-ahhh’s vullen melodie van de zanglijn op en vervangen de plaatsen waar teksten op zijn plaats zouden zijn. De maniertjes om een grotere zaal te bespelen komen al op het tweede album in grote hoeveelheid de muziek in. Dat is jammer, want het maakt de nummers niet sterker. Dublin in ecstasie is nog wel een parel tussen de doorsnee tracks. The things I do lijkt de huidige koers van Arctic Monkeys te volgen.

Helaas bevat het tweede album van Inhaler niet meer de sterke songs zoals op het debuut. Live zal dit nog steeds veel mensen aanspreken, maar te hopen is op een sterker derde album.