Jane Leo

Processed with VSCO with b4 preset

Jane Ellen Bryant en Daniel Leopold hebben het afgelopen anderhalf jaar de messen van hun nieuwe project geslepen; Jane Leo heeft het titelloze debuut gereed,

Voortbouwend op de rauwe energie van hun singles Tell Me (I’m On Your Mind), The More You Know en Borderline is op de nieuwste track Big Life. Op het album wordt de gedreven muziek gekenmerkt door een vleugje Art-pop uit de jaren tachtig, een snufje new wave, bravoure en een rauw randje. Alternatieve pop met rock elementen bepalen de sound. Jane Leo lijkt op een iets meer popgerichte versie van Blood Red Shoes. Het hoekige gitaarwerk en de opschepperige zang van Daniel Leopold contrasteert mooi met de etherische harmonieën en levendige toetsen van Jane Ellen Bryant.

De combinatie maakt de muziek van Jane Leo aantrekkelijk. De eenvoudige meezingbare kreten en in het hoofd blijven hangende refreinen doen de rest. Borderline is in dat opzicht een signature song. In Big life zijn invloeden van Talking Heads te horen. Op Our love zijn de klanken dromeriger en wijds. De toetsen en gebruikte elektronische klanken maken de referentie naar de jaren tachtig nadrukkelijker. Ook Neceserry evil leunt nadrukkelijk naar de vervlogen tijden, waarbij Orchestral Manoeuvres in the Dark nooit ver weg is.

Jane Leo presenteert een uitstekend debuutalbum.