Jodymoon – Firestone

Het nieuwe album van Jodymoon heet Firestone. Met elf tracks ligt het inmiddels alweer zevende album van het tweetal, op 7 oktober in de winkel. Waar onze recensie over de voorganger A love brand new al erg enthousiast was, zijn we over dit album zo mogelijk nog enthousiaster.

Vanaf opener In another time klopt alles. Uitgekiende harmonische samenzang tussen de mooi bij elkaar passende stemmen. Uitgebalanceerde begeleiding in dienst van de liedjes. Net als bij de zang passen instrumenten zoals de flugelhorn prachtig in het klankbeeld. Digna Janssen en Johan Smeets maken van elf tracks, prachtige liedjes.

De afwisseling van verschillende sferen komt mooi tot uiting. De countryklanken met aanstekelijk meezingbare koortjes horen we in Bad tattoo. De opbouw van titelsong Firestone van klein intiem nummer tot een brede sound met een gitaarsolo en vervolgens terug naar het kleinere repeterende tekstregel Firestone. Het orgel komt precies op het juiste moment ter ondersteuning het nummer in. Dit getuigt niet alleen van ervaring, maar ook van vakmanschap in de arrangementen.

Morning song vormt een indrukwekkend en dramatisch rustpunt op het album. Beide muzikanten geven elkaar ruimte op dit album en schitteren daardoor allebei. The drop bounce back valt extra op door het uitgebreide spanningsopbouwende intro, waarna een midtempo song volgt die typisch Jodymoon is.

Een album voor vele luisterbeurten, zonder dat dit gaat vervelen.