JoosTVD – Suit yourself

Ook dit jaar is er een nieuwe JoosTVD, Suit yourself. Zijn herkenbare stijl hanteert hij ook op dit album. Jazz, rock, pop en Latijns-Amerikaanse invloeden mengt hij tot een eigenzinnige stijl. De humor houdt de vele virtuoze riffjes in evenwicht.

JoosYVD zegt zelf over het tot stand komen van dit album: “Ik heb ouderwets onderliggende frustraties eruit gegooid. Dat zorgde voor de nodige intensiteit in de songs. Ik werd geïnspireerd door een hoop verzamelde, random oneliner woordvelden, waarmee ik vrij spontaan melodieën kon inkleuren.

Op Suit yourself heeft hij de vorm van The fly on the wall routine weer teruggevonden. Op titelsong Suit yourself laat JoosTVD horen dat hij alle kanten op stuitert. Leuk zijn de blazersklanken die uit het keyboard komen. De basgitaar met vele syncopes speelt een hoofdrol in de begeleiding. Virtuoos, strakke productie soms druk door de vele lagen maken samen een gelikt geluid.

The buzz heeft een aanstekelijke drive. World of make believe en World of disbelieve maken samen een opmerkelijk tweeluik. Waarbij de eerstgenoemde de beste track van het album is, lijkt de tweede daar vooral de draak mee te steken. Suit yourself en Suit myself hebben een zelfde soort relatie met elkaar.

JoosTVD schotelt de liefhebbers van zijn muziek dit jaar een uitstekend album voor.