Juan Juan – New Mexico

Geïnspireerd op een krakende FM zender tijdens één van zijn reizen door Zuid-Amerika is New Mexico het debuutalbum van Juan Juan.

De nummers op dit album zijn live opgenomen op een 4 sporen cassette recorder. Gertjan van de Geer (oftewel Juan Juan) leerde zijn vriendin drummen voor dit album. De liedjes gaan dan ook terug naar de basis waarop liedjes gebaseerd zijn. Het resultaat is een menging van rock, blues en singer-songwriter nummers. Een snerpende gitaarsolo in Hop hop klinkt als een blues klassieker. Train als een goed in het gehoor liggende rockende popsong.

Pajarito I, Pajarito II en Pajarito III zijn het terugkerende thema. Pajarito I is een voortkabbelende tokkelsong, waarbij een prettige vakantiesfeer opgeroepen wordt. In Pajarito II zoekt Juan Juan het experiment. Het korte nummer bestaat uit twee delen. Het eerste is een opname die achteruit afgespeeld lijkt te worden en in het tweede deel wordt het thema van Pajarito I geciteerd. Pajarito III is een instrumentaal afscheid op de onvast klinkende piano.

Que paso II is een korte akoestische tussensong. Het langere Que paso I komt later op het album voorbij en is een soort instrumentale jam, waarbij een irritante fade-out en fade-in het nummer onderbreekt.

Indie gebaseerd op eenvoud. Juan Juan maakt een goed debuut en laat zijn potentieel horen.

Eindoordeel: 7,5