Krezip – Any day now

Sinds het reünie-album Sweet high (2019) is de Tilburgse band Krezip weer helemaal terug. Any day now is het nieuwste album en een clubtour is aanstaande.

Met Ready for more geeft Krezip zelf al aan dat ze toe zijn aan meer. De band klinkt eigentijds zonder het karakteristieke geluid te verliezen. De productie is strak en Krezip krijgt een groots geluid mee. Gedreven popnummers met goed in het gehoor liggende melodieën. De zang van Jacqueline Govaert is bepalend voor de sound van Krezip. Extra attentie is er bij het luisteren als vanzelf voor Bram van den Berg, de drummer die U2’s Larry Muller jr. zal vervangen bij hun concerten in Las Vegas.

Ready for more, Any day now, In the water, Better, Make you mine, Running from, You are you, falling into place, Easy feeling en Beautiful ride zijn stuk voor stuk leuke nummers, maar onderscheiden zich weinig. Sommige liedjes zijn wat hitgevoeliger (Running from, Ready for more), sommige spelen meer in op het sentiment (You are you). Make it a memory valt op doordat het een duet met Danny Vera is. Deze melodie blijft door dat onderscheid makkelijker langer in je hoofd zitten.

Het speelplezier en de inspiratie zijn bij Krezip duidelijk terug.