L.A. Edwards – Out of the heart of darkness

Opgegroeid in een groot gezin, in een klein stadje in Californië en na heel veel ‘touren’ met zijn broers heeft zanger, songwriter en multi instrumentalist L.A. (Luke Andrew) Edwards een authentieke, krachtige maar ook vertederende stem gegeven aan zijn muziek. De band bestaand uit drie broers is geen onbekende in het internationale tourcircuit. L.A. Edwards speelden onder andere opgetreden op Bumbershoot, FloydFest, Pilgrimage, Kaboo Del Mar, Bristol Rhythm & Roots en M3F, waarbij ze het podium deelden met The Beach Boys, Lucinda Williams, The White Buffalo en Jefferson Starship.

Op het nieuwe studio album gaat L.A Edwards het volledige scala van de menselijke emoties aan en maken ze hun tot nog toe breedste muzikale reis. De luisteraar wordt meegenomen op een muzikale achtbaan. Van het gierende orgel in Already Gone, tot de rebelse noten van Hi Rite Now!, naar de bar-room punk vibes in Let It Out. Elk van de songs is verschillend en toch comfortabel in de samenhangende verzameling. Het album eindigt met de peinzende, maar hoopvolle afsluiter The Lucky One.

De negen nummers (het korte Prelude tellen we niet mee als song) op Out of the heart of darkness luisteren makkelijk weg. Vooral het geluid van de zwaar aangezette gitaar bepaald de sound. In Hi rite now! is de gitaar gedurende een paar maten even niet aanwezig en dat is een prettige afwisseling (net zoals het orgel in Already gone dat is). Dat maakt dit album van L.A. Edwards tot een prettige luisterervaring, maar iets te recht-toe-recht-aan om te verrassen.