Lévi – As I am

As I am is de debuut EP van de Nederlandse zangeres Lévi. In een aantal vlogs heeft ze haar tracks online toegelicht. De ontwapenende manier waarop ze dat doet geeft een ander beeld dan wat op de EP te horen is. In de vlogs is een spontane jongedame te zien en op de EP klinkt een volwassen trefzekere zangeres.

De invloeden van jazz, soul en funk zijn duidelijk terug te horen in de vijf liedjes tellende schijf. Er worden geen missers gemaakt op deze EP. Kundige composities en uitstekende uitvoering. Het blijft echter wel allemaal veilig binnen de hokjes. Air (interlude) is een klein miniatuur. Zorgvuldig gedoseerd is de begeleiding strak en kundig. Ook Value is nauwgezet gearrangeerd. Subtiele achtergrondkoortjes en een uitstekende begeleiding, waarbij de gitaar (Niels Onstenk) en bas (Simon Kalker) er bovenuit springen. De zang klinkt sterk en heeft een mooi klankspectrum.

Met Shelter lijkt de muziek kaler van opzet. Ook dit aspect beheerst Lévi, waardoor de veelkleurigheid van haar stem goed naar voren komt. Doris Veldman eist hier met zijn cello geen overdreven hoofdrol op, waardoor het geheel in balans blijft. As I am is een moderne soulsong en doet in de verte denken aan Christina Aguilera. Giving up love sluit de EP af.

Lévi debuteert met een EP en dat is jammer, want nu blijft het uitkijken naar een volledig album.

Eindoordeel: 8,5