Like Lovers – Everything all the time forever

Like Lovers is een project van de Duitse muziekproducer en Multi-instrumentalist Jan Kerscher. Het debuut album van Like Lovers Everything all the time forever is deze week uitgekomen.

Het begin van het album is veelbelovend. Titelsong Everything all the time forever is een prettige menging van diffuse drum- en ritmische patronen, elektronische geluiden en een meeslepende zangstem. De liedjes zitten goed in elkaar. I float on your love heeft een lekkere drive. Health heeft een gruizig gitaargeluid en klinkt bijna industrieel. Alive sleept zich voor.

Dat Jan Kerschner als jong volwassene verdwaalt raakte in (onder andere) het werk van Radiohead valt al tijdens het openingsnummer op, maar is daar nog niet storend. Gedurende het album wordt het wel een element dat steeds meer mee gaat spelen. Het pianointro van People shaped mirrors kan zo van Radioheads’ Hail to the thief of Amnesiac komen. In Levitation vallen de bliepjes en loops op die gebruikt worden. In Am I stil here zingt Kerschner ‘Is this really happening’ en daarmee is de referentie aan de teksten van Radiohead op Kid A wel erg overduidelijk. Gone klinkt ook als een Radiohead-cover. Zelfs de frasering en het ijle zingen lijkt op het nadoen van Thom Yorke. In te veel nummers zitten passages die het geluid van Radiohead imiteren. Zo nadrukkelijk de stijl van Radiohead neerzetten is te veel van het goede.

Like Lovers levert een verdienstelijk debuutalbum af, maar moet nog wat meer los komen van de inspiratiebronnen.

Eindoordeel: 7,5