Lo van Gorp – True friends

Lo van Gorp heeft al een lange carrière achter de rug, maar maakt nu pas zijn debuut met True friends. Hij werkte met veel artiesten samen, zoals Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Roger Hodgson, Oleta Adams en Marco Borsato.

Soulvol en jazzy maakt Lo van Gorp die zo uit de seventies en eighties zou kunnen komen. De artiesten waarmee hij samenwerkte passen goed bij deze sound. Al Jarreau, Paul Carrack en een beetje Robert Cray zou de mix zijn die de sound kan omschrijven. De grote groep muzikanten zorgen voor een rijk afwisselend geluid, waarbij de verschillende instrumentalisten elkaar aanvullen en duidelijk ruimte voor elkaar houden.

De uptemponummers Fisher King, Carry on, The right thing en Learning werken het beste in deze setting. Een beetje swing, opgewekt en rijk georkestreerd. De ballads zijn minder interessant en neigen ernaar om als achtergrondmuziek te functioneren. Niets mis met de composities of de kundigheid van de uitvoerenden, maar de ingrediënten om de luisteraar echt vast te houden ontbreken.