Luka – First steps of letting go

Singer-songwriter Lisa Lukaszczyk maakt haar debuur met First steps of letting go. De in Kaapstad geboren zangeres is opgegroeid in Rotterdam en vertaalt haar verhalen met haar band Luka naar eigenzinnige, dromerige pop. De plaat is geproduceerd door Wannes Salomé (Klangstof).

Vanaf het eerste nummer Lost today, found tomorrow lost Luka de belofte in. Een bed van verstilde elektronische geluiden met daarover de heldere stem van Luka. De track bouwt op naar het einde met steeds meer drang naar snelheid. Same song tapt uit een ander vaatje, want daar is direct een onregelmatige beat aanwezig. De onvoorspelbare beats spelen ook in Tiptoo een belangrijke rol. Luka speelt met het ritme en laat het op natuurlijke wijze versmelten met de dictie-ritmes van de zang. In Numbers horen we hoe krachtig de stem van Luka is als voortstuwende kracht in de muziek.

Ieder nummer op het album bevat interessante varianten. Luka maakt verstilde elektronica en combineert dat met pakkende indiepop. Zangeres Lisa Lukaszcyk staat centraal in alle nummer en haar stem kleurt ook het album. In Nocturnal animals zit meer rock en dan klinkt Luka ongepolijst en springerig. First steps wordt gedragen door een ragfijne gitaarlick. De contrasten binnen het nummer maken het een aantrekkelijk popnummer. Met Anywhere sluit het album dromerig af.

Een uitstekend debuut van Luka.

Eindoordeel: 10