Moby – Reprise

Moby heeft een nieuw album uit, Reprise. Het negentiende album van de Amerikaanse muzikant is uitgebracht op het klassieke Deutsche Grammophon-label. De uitvoeringen van zijn bekendste hits met een orkest geven een nieuwe kleur aan zijn nummers.

De soms tenenkrommende teksten met vele herhalingen van de songtitel, zoals die van We are all made out of stars, staan ook op dit album. De uitvoeringen zijn subtieler dan de originele. Minder effectbejag en meer uitgewerkte arrangementen geven een grotere diversiteit in de liedjes zelf. Moby’s muziek wordt zowaar ge(s)laagder en veelzeggender.

Een van de grootste Moby hits Natural blues is in deze uitvoering vooral rijker georkestreerd. jammer dat bij dit nummer geen grotere meer spannende verandering in het arrangement is gemaakt. Een grotere make-over krijgen Porcelain en Everlasting.

Hoogtepunt is de cover van David Bowie’s Heroes. De kwetsbare uitvoering staat als een huis. Subtiele arrangementen, de zang van Mindy Jones en de klanktapijten die zich uitrollen, zijn fantastisch.

Moby verrijkt zijn nummers met een orkest en uitstekende nieuwe arrangementen.

Eindoordeel: 9,0