Morse / Portnoy / George – Cover to cover Anthology (vol. 1-3)

De progressieve rocker Neil Morse doet aan veel projecten mee. Met Mike Portnoy (Dream Theatre) en Randy George (Ajalon) bracht hij onlangs een derde coveralbum uit. Een verzameling met de drie albums kwam tegelijkertijd uit, Cover to cover Anthology (vol. 1-3).

De keuze voor de tracks die zijn gecoverd is divers. Morse, Portnoy & George wisselen daar hits af met onbekendere albumtracks. Zo krijgen onder andere Let love rule (Lenny Kravitz), Baker street (Garry Rafferty), Where the streets have no name (U2), I’m the man (Joe Jackson), Badge (Eric Clapton), Maybe I’m amazed (Paul McCartney), I’m free / Sparks (The Who), Driven to tears (The Police), Starless (King Crimson), Lemons never forget (Bee Gees) en Rikki don’t lose that number (Steely Dan) een nieuwe versie.

De favorieten van de heren zijn Bowie en Young. David Bowie is met twee nummers vertegenwoordigd, namelijk met Life on Mars en Rock n roll suicide . Neil Young krijgt een speciale behandeling zijn Southern man, Needle and the damage done en Cinnamon girl zijn aan elkaar geplakt tot een medley.

Na het beluisteren van deze overmaat aan covers blijft vooral het plezier dat van het album afklinkt hangen. Te horen is ook dat Morse, Portnoy en George meer stijlen beheersen dan de symfonische rock waarmee zij bekend zijn geworden. De coverversies voegen niets toe aan de originele vertolkingen. Het ontbreekt aan bijzondere nieuwe arrangementen en blijft voornamelijk hangen in het naspelen van het origineel.

Leuke verzameling met covers voor de liefhebbers van Morse, Portnoy en George.

Eindoordeel: 6,5