Nancy Kleurenblind & de Zingende Roadie – Nancy Kleurenblind & de Zingende Roadie

Soms komt nieuwe muziek bij toeval op je pad. Dat was met Nancy Kleurenblind & de Zingende Roadie het geval. Geen strakke promotiecampagne die zorgde voor een (download) exemplaar met ronkende promotionele teksten, maar gewoon nieuwsgierig naar een voorprogramma (van de Raggende Manne in Gebr. De Nobel (Leiden)) dat uitstekend klonk.

Nancy Kleurenblind & de Zingende Roadie noemen zichzelf een space-pop duo. Opener Kom mee naar de ruimte maakt die betiteling met digitaal vervormde stemmen ook helemaal waar. Het geluid van beide dames wordt gedomineerd door de ‘ouderwetse’ Casio SA-1. Het resultaat is een doehetzelf-synthesizer geluid dat zo weggelopen lijkt uit de jaren tachtig. Denk daarbij aan bands zoals Depeche Mode, New Order, Orchestral Manouvres in the Dark en Human League. De Nederlandstalige teksten lijken op een brutale versie van Clean Pete.

Menstekening is een aanstekelijk nummer. Stuiterende bas, catchy melodielijnen, de eenvoudige Casio beat en de ontwapende Spinvis-achtige tekst, zijn een onweerstaanbaar geheel. Diamanten klootzak en Getatoeëerde pik geven een sneer naar de mannen. De dames zingen onomwonden wat zij vinden. Cindy Lauper’s Time after time lijkt te weerklinken in het intro en refrein van Diamanten klootzak. De duivel van Delft is bedwelmend en verleidelijk.

Met Ik ga je doen, geeft het duo aan niet met zich te laten spotten en het heft in eigen handen te nemen. Het is gewoon jammer dat Ik wil niet dat de zon schijnt alweer het laatste nummer van het album is. De regendruppels komen uit de Casio en vallen op de zangeressen.

Zelfbewust en met een album met negen onweerstaanbare catchy liedjes, geven Nancy Kleurenblind & de Zingende Roadie een niet te missen visitekaartje af.

Eindoordeel: 10