Navarone – V

Sinds de deelname aan The Voice of Holland ik de bekendheid van Navarone groter geworden. Met V heeft de band weer een nieuw album uit.

Al vanaf de opener Divided is de koers duidelijk. Het piano-intro doet aan Queen denken, de eerste riff doet aan Muse denken. Beide bands zijn op dit album nooit echt ver weg. De zang van Merijn van Haren staat steeds meer centraal en ligt voorin de mix. En vocaal trekt hij alle registers open. Toch zit de aantrekkelijkheid van de nummers vooral in het samenspel van de hele band. De riffjes van gitaristen Kees Lewiszong en Roman Huijbregs geven de juiste tegenhang voor de zang. Bram Versteeg (bas) en Robin Assen (drums) vormen een stabiele en rockende ritmesectie.

Naast de lekkere rockers laat Navarone horen ook ballads te kunnen schrijven. Heroes someday is de eerste op het album. Deze ballad is net als Wire en Can’t love wel erg zoet. Break away beklijft dan toch veel meer. De toptracks op dit album zijn onstuimiger en hebben echte pit: Divided, Question why, Friends en The end of the world.

Kortom: Genoeg te genieten op dit nieuwe album van Navarone.