RECENSIE: Con Brio – Explorer

Explorer is het nieuwe album van Con Brio. De band stond afgelopen week al op Royal park Live.

Saddle up start het album op en warmt de luisteraar op om te gaan dansen. To lit 2 quit geeft met een lekkere beat, vette blazers licks, op de achtergrond scheurende gitaren en een stevige bas aan dat er niet om de hete brei heen gedraaid wordt. Deze muziek doet je onwillekeurig denken aan James Brown en Tower of Power. De gitaarrifjes komen in de geest van Nile Rodgers (Chic) als dansbare aanvullingen naar voren.

I wanna, Illuminate, High spirits en Texas summers zijn lekkere dansnummers. Een meer broeiende track voor een zwoele warme zomeravond is Body language. Een diepere bassdrum, ingewikkeldere blazers, een iets trager tempo zorgen voor ene rustpunt op het album. Ook Heart shaped box is relaxter, maar de uithalen maken deze cover van het bekende nummer van Nirvana lekker levendig on onvoorspelbaar. Met Feels good sluit de plaat af met het goede gevoel dat je overhoud na het beluisteren.

Con Brio kan met deze plaat prima het live-circuit in. Live klinken de nummers nog levendiger. Dansmuziek om je goed bij te voelen.

Eindoordeel: 8,5