RECENSIE: Delise – Bladzijde 1

Delise heeft haar debuutalbum Bladzijde 1 genoemd. Dat geeft in ieder geval de ambitie aan dat er nog meer bladzijdes in het boek volgen.

Het titelnummer Bladzijde 1 opent het album. Ligt het aan de zang van een jonge zangeres in het Nederlands dat het openingsnummer klinkt als Clean Pete? Niets mis mee. Vanaf het tweede nummer heeft Delise meer een eigen sound. Meer pop, minder ruw, gebalanceerde arrangementen en een uitgebreidere productie. De liedjes luisteren makkelijk weg. Dat doe je goed, Mis je mij?, Wat je doet en Dit jaar bevatten alle ingrediënten van een catchy popsong. Het blijft echter wat oppervlakkig. De Nederlandse teksten zijn te goed te begrijpen en te verstaan. Delise lijkt het verhaal van een ander te vertellen.

Bij Bladzijde 1, Schuil bij mij en Klein zusje is dat anders. Daar hoor je dat het geheel klopt. De brutale tekst van Klein zusje prikkelt en overtuigt. Delise is op haar sterkst zonder de productionele upschmuck. De gevoelige typische singersongwriter gitaarsong Schuil bij mij is daar een prachtig voorbeeld van. Bij een debuut is het logisch dat gezocht wordt naar een eigen geluid. Delise slaagt hier in sommige nummers erg goed in, maar slaat de spijkers nog niet allemaal op de kop.

Delise boort de diepere laag nog niet in ieder liedje aan op de eerste bladzijde, maar de nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je het verhaal verder wilt lezen en naar bladzijde 2 omslaat.

Eindoordeel: 7,5