RECENSIE: HAEVN – Eyes closed

HAEVN heeft het eerste volwaardige album afgeleverd, een debuutalbum. Enkele nummers die op het album staan waren al vooruit gesneld. Zo staan natuurlijk Where The Heart Is en Finding Out More op dit album.

De stem van Marijn van der Meer staat centraal in de liedjes. Hij heeft een uniek stemgeluid en houdt de luisteraar in de liedjes. De liedjes staan bol van de emotie. Bright lights en Mind games hebben een lekkere uptempo beat. Het album heeft een sobere sfeer. De begeleiding van de zanglijnen is zo minimaal mogelijk. De muziek klink daardoor subtiel. Als je je ogen dicht doet zie je bijna de filmbeelden voor je waarvoor deze liedjes bedoeld zijn. De composities zijn sterk, maar ook voorspelbaar.

Singersongwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen zijn complementair aan elkaar. Zij vullen elkaar zo goed aan dat de meerwaarde te horen is in de muziek van HAEVN. Herkenbaar, uniek door het filmische aspect en de meer dan uitstekende stem. De popliedjes worden erg netjes uitgevoerd. De grote voorspelbaarheid en wel erg strakke productie, maken dat dit album misschien snel vergeten is en de liedjes soms wat inwisselbaar zijn.

HAEVN maakt met Eyes closed een meer dan verdienstelijk debuut.

Eindoordeel: 8,5