RECENSIE: Ilse de Lange – Ilse de Lange

Het valt gelijk op dat de toon van het nieuwe album van Ilse de Lange lichter is, meer pop dan country. Met lekker in het gehoor liggende nummers opent Ilse de lange haar naamloze nieuwe album.

Met OK, Heartbeat, Runaway, Lay your weapon down, Right with you en Half the love start ze met zes samenhangende liedjes. Liggen goed in het gehoor. Zijn meezingbaar. Zijn meedansbaar en ballad Right with you vormt een mooi contrast.

In Around again klinkt Ilse de lange niet als verdronken door liefdesverdriet, maar hoopvol naar de toekomst. “Love will come around again“, zo bezingt ze haar hoop. In Sun & shadow klinkt de Lange zelfs fragiel en breekbaar. Ze dringt door tot de kern van haar liedje en dat raakt een luisteraar. Still kent een begeleiding die gebaseerd is op een drumbeat en bijna repetitieve begeleiding. Het nummer kent een subtiele opbouw. Slotnummer Violet & blue heeft als basis de pianobegeleiding en een drumbeat. Meeslepend tot de laatste noot.

Voor iedereen met de special edition volgen er nog vier bonustracks met eerdere single You are the reason en akoestische uitvoeringen van OK, Runaway en Violet & blue.

Ilse de Lange laat een nieuw geluid van zichzelf horen op een prima popalbum.

Eindoordeel: 8,0