RECENSIE: Janne Schra – OK

OK is het nieuwe album van Janne Schra. Het album is de derde op eigen naar en is de opvolger van Ponzo uit 2015.

Met Lights gaat het album met een lekkere jazzy drive van start. De lichtvoetige dromerige zang van Janne Schra neemt je mee op reis naar haar universum. Op OK is Torre Florim (De Staat) één van de muzikanten. Hij neemt backing vocals, toetsen en percussie voor zijn rekening. In tegenstelling tot zijn bijdrage aan Ponzo, is deze meer op de achtergrond en niet overduidelijk traceerbaar. Janne Schra keert meer terug naar de muziek van Room Eleven. Bluebird is daar een voorbeeld van.

Paris syndrome is één van de vele hoogtepunten op dit album. De melodie kruipt onder je huid en blijft daar. Net als het onweerstaanbare New Orleans. Met Sun tapt Janne Schra uit een nog dromiger vaatje. De composities, begeleiding, zang en het gehele album zijn OK. Op zich is het wel jammer dat er niet een venijnigere song, melodie of ritmische ontwikkeling in het album zit. Met de overmaat aan prachtige jazzy songs is het wel erg eenduidig.

In de slotsong bezingt Janne Schra heel treffend ‘Everything will be OK in the end. And if it’s not OK… it’s not the end’. De eindconclusie is inderdaad dat dit album OK is.

Eindoordeel: 8,0