RECENSIE: Jim van der Zee – Where I come from

Het zal je maar gebeuren. Heel Nederland kent je bij je voornaam als de The Voice of Holland wint. Jim van der Zee was een zeer terechte winnaar van de jaarlijks terugkerende televisie-talentenjacht. Een aantal maanden na zijn winst komt Jim nu met een volledig album.

Het talent van Jim zorgt ervoor dat dit een aangename plaat is. Een aantal nummers kennen we al van de uitzendingen van the Voice of Holland. helaas is er niet voor gekozen om de andere nummers die Jim in The Voice deed ook op dit album te zetten. Zo hadden I’m on fire, Human, Without you, Wicked gameBrigde over troubled water en Feeling good mooie aanvullingen geweest op dit album.

De covers op Where I come from zijn stijlvol uitgevoerd. Zo krijgen onder andere Leonoard Cohen, Bob Dylan, Simon & Garfunkel, Johnny Cash en Don McLean een mooi eerbetoon. De nummers krijgen een bewerking zoals bij de uitzendingen van The Voice. Rustige begeleiding op de akoestische gitaar en de herkenbare stem van Jim die de melodieën ten gehore brengt.

Jammer dat het album relatief kort duurt. De uitvoeringen van de verschillende covers zijn kwalitatief erg goed, maar ook veilig en zonder echt avontuur.

Eindoordeel: 7,5